سود پرک یا همان سود سوزآور به عنوان یک ماده قلیایی قوی کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد. در ادامه به برخی از کاربردهای سود پرک در صنایع گوناگون از جمله کاربرد سود پرک در صنایع شیمیایی اشاره می شود.
- تولید مواد شیمیایی: حدود ۴۰ درصد از سود کاستیک در صنایع شیمیایی بهعنوان یک ماده اولیه و میانی و پایه برای تولید بسیاری از مواد شیمیایی دیگر استفاده میشود.
- محصولات شوینده و ضد عفونی کننده : سود سوزآور به منظور تولید صابون و مواد صابونی و مواد شوینده مختلف با کاربردهای گوناگون خانگی و صنعتی مصرف می شود. محلول های سفیدکننده با پایه کلر (سفیدکنند های حاوی کلر مانند آب ژاول) از ترکیب کلر و محلول سود مایع تولید می شود. محلول های لوله بازکنی که حاوی سود سوز آور هستند، با تبدیل چربی ها و مواد روغنی که موجب گرفتگی لوله ها و مسیرهای آب و فاضلاب را دارند، به مواد صابوبی محلول در آب، از انسداد و انسداد لوله ها و سیستم های انتقال آب جلوگیری می کنند.
- تولید نفت و صنعت پالایش: سود کاستیک بعنوان جاذب گاز کربن دی اکسید در برشهای سبک نفتی و همچنین به عنوان جاذب سولفیدها در خالص سازی برشهای مختلف نفتی استفاده میشود.
- مصرفبهجای سودا اش (Soda Ash): سود سوزآور بعنوان جایگزین برای سودا اش (کربنات سدیم) در بسیاری از صنایع شیشهسازی، کاغذسازی، خمیرکاغذ، فسفات و سیلیکات مصرف می شود.
- صابون : یکی دیگر از کاربردهای مهم سود پرک در صنعت مواد شوینده است که از سدیم هیدروکسید برای صابونسازی، فرایندی که چربی، پی و روغنهای گیاهی به صابون تبدیل میشود، استفاده میشود.
- محصولات نفتی: از جمله موارد کاربرد سود کاستیک استفاده در تولید و فرآوری نفت و گاز طبیعی می باشد.
- تولید آلومینیوم: از کاربردهای مهم سود کاستیک استفاده در صنایع فلزی می باشد. به عنوان مثال در صنعت آلومینیومسازی برای حل کردن سنگ معدن بوکسیت که ماده خام و اولیه تولید آلومینیوم است، از سود کاستیک استفاده می شود.
- فرآیندهای شیمیایی: سدیم هیدروکساید به صورت سود پرک جامد یا سود مایع بهعنوان یک ماده اولیه در تولید طیف گسترده ای از محصولات پاییندستی ازجمله: حلالها، مواد پلاستیکی، پارچه، علفکشها، رنگ و جوهرو بسیاری از مواد دیگر کاربرد دارد.